Algemene Ledenvergadering 16 november 2023.

22 november 2023

De ALV van de Gebruikersvereniging ligt alweer bijna een week achter ons. De vergadering werd goed bezocht, deels live en deels via de livestream.

Een ALV is altijd een mooi moment om stil te staan bij de ontwikkelingen in de vereniging. En dat waren er in 2022 en 2023 voldoende. Met name het thema indexeren stond bij de leden hoog op de agenda. In het gedeelte over Product- en Prijsoverleg werd daar uitgebreid bij stilgestaan. Ook de vertegenwoordiger van de directie van PinkRoccade besprak het thema vanuit het bedrijfsperspectief.

Naast de vaste onderwerpen op een ALV werd ook door een gast spreker een inleiding gehouden. We waren erg verheugd dat professor Felienne Hermans de aanwezigen op een heldere en eenvoudige manier meenam in de wereld van AI en dan met name ChatGPT.

   

Aannames, verwachtingen en miscommunicatie over ChatGPT werd door haar begrijpelijk uitgelegd. De goede vragen uit het publiek en de antwoorden daarop gaven dat menig aanwezige de mening over het gebruik van dergelijke tooling bijstelde.
Al met al was het een geslaagde bijeenkomst. De presentatie van de ALV inclusief de bijdrage vanuit PinkRoccade Local Government staat op de website.

Het bestuur heeft o.a. "AI" en "Aanbesteden" als een belangrijk thema's voor 2024 op de agenda gezet. Door ledenonderzoek en samenwerken met de leden wil het bestuur nagaan welke rol de toepassing van "AI" in de dienstverlening gaat spelen. Bij "Aanbesteden" een meta-analyse starten met behulp van taalmodellen welke standaard vragen altijd worden gesteld waarop standaard afwijkende antwoorden worden gegeven. Samen met de leden onderzoeken geeft ook dat de resultaten van de onderzoeken weer beschibaar komen voor alle leden. In de komende nieuwsbrief zullen we ook uw hulp vragen om de onderwerpen verder te uit te diepen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.